WEBBVERSION | MINA SIDOR | STIM.SE | ENGLISH 
Årets mest spelade låtar
Med statistik från Sveriges radiostationer har Stim satt samman listor över landets mest spelade låtar och deras låtskrivare år 2014. Både en svensk och en internationell lista presenteras. Förstaplatsen bland de svenska låtskrivarna går till Tim Bergling, Salem Al Fakir, Ash Pournouri och Veronica Maggio med Hey Brother.
Läs mer
Stim, PRS for Music och GEMA i dialog med EU-kommissionen om ny gemensam service
Europeiska kommissionen fortsätter sin utredning om den föreslagna lanseringen av en gemensam hubb för gränsöverskridande licensiering och administration.
Läs mer
Internationellt låtskrivarläger intar ABBA-museet
Musikskapare från hela världen bjuds in till Stockholm Songwriting Camp den 29 januari till 1 februari 2015. Två av seminarierna genomförs med stöd av Stims Promotionnämnd.
Läs mer
Frågor och svar om analogi
Stim har fått kritik för fördelningsprinciperna som används inom vissa områden, i synnerhet på området friskvård. Vad gäller kritiken? Och vad innebär analogimetoden?
Läs mer
Hallå där, Keith Almgren...
Textförfattaren och musikförläggaren Keith Almgren har varit professionellt verksam i musikbranschen i över 30 år. Hans förlag Sweden Songs har i år fått med elva låtar i Eurovisions deltävlingar ute i Europa.
Läs mer
Stim och SAMI/Ifpi vill teckna nytt avtal med biluthyrare
Stim och SAMI/Ifpi vill teckna ett nytt avtal med branschorganisationen Biluthyrarna. Då man tidigare inte lyckats komma överens har Stim och SAMI/Ifpi lämnat in stämningsansökningar riktade till två branschaktörer, Fleetmanager och SIXT.
Läs mer
Kontrolluppgift till Skatteverket
Kontrolluppgift för dina Stim-utbetalningar 2014 skickas per post till din hemadress i slutet av januari. Spara kontrolluppgiften, du behöver den när du gör din deklaration.
Musik och kropp
I Musikmagasinets serie "Musik och kropp" kan du bland annat höra OS-mästarinnan Carolina Klüft och accordeonisten Marie Wärme berätta om sin relation till musik.
Läs mer och lyssna på programmen
Ny rapport om konstmusik
New Music:New Audiences är ett projekt inom EU:s Cultura-program som under två år involverat drygt trettio ensembler från sjutton länder.
Läs mer
Nominerade till Grammis 2015
Den 25 februari går årets Grammis av stapeln på Cirkus i Stockholm. Flest chanser att vinna har Stimanslutne Lorentz, med hela fem nomineringar.
Alla nomineringar
Komponistens aktivitetskalender
En stor del av komponistens vardag handlar om att ansöka om projekt, stipendier, residens etc. Föreningen Svenska Tonsättare har samlat alla deadlines i en aktivitetskalender.
Läs mer
Stim söker en engagerad ledare till avdelningen Musikrapportering & Administration
Avdelningen arbetar främst med att identifiera musikaliska verk, framförda live, i radio, tv och digitala medier.
Läs mer om tjänsten
Bli medlem i Stim
Stimanslutna upphovspersoner och musikförlag kan även bli medlemmar med rösträtt i den ekonomiska föreningen Stim. Det innebär att du får delta i och rösta på stämman, där viktiga beslut om Stims framtid tas.
Läs mer
Följ oss på Twitter
Följ oss på Facebook
Följ oss på YouTube
Kontakta oss 

Detta mail är skickat till keith.almgren@swedensongs.se
Vill du inte ha fler nyhetsbrev från oss, var vänlig klicka här.